ΟΙ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΠΑΝΤΟΥ…

Όμως, το Σύνδρομο των Λουδοβίκων των Μεδίκων δεν έχει χτυπήσει μόνο τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά φαίνεται πως έχει μολύνει πολλούς και διάφορους άλλους σε διάφορα επίπεδα, από τα πιο ψηλά μέχρι τα πιο χαμηλά. Από το επίπεδο του Πρωθυπουργού και των Υπουργών, μέχρι του επιπέδου των διαφόρων Διοικητικών παραγόντων – πολλοί των οποίων μάλιστα κατηγορούνται για σπατάλες σε εποχές λιτότητας – που επιδιώκουν πολυτελή διαβίωση στους δημόσιους και τους ιδιωτικούς χώρους τους.

Να μερικά παραδείγματα:

  • Η Κυβέρνηση μένει και επιμένει – κυρίως δια του Υπουργού Εσωτερικών – στον «Καλλικράτη».
  • Επίσης μένει και επιμένει στο Γερμανικό Εκλογικό Νόμο – τάχα ποιον Γερμανικό Εκλογικό Νόμο θέλει να εφαρμόσει στην Ελλάδα. Και σε ποια Ελλάδα;;;
  • Μένει και επιμένει στην ΚΑΘΑΡΣΗ και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, που ερευνούν – στην ουσία κοροϊδεύουν ολόκληρη την Υφήλιο – πράγματι ή τάχα ΣΚΑΝΔΑΛΑ. Τάχα ποια ΣΚΑΝΔΑΛΑ, τα Δικά μας ή του Γείτονα;;; κλπ, κλπ

Έτσι, το ερώτημα όλων πια είναι μέσα σε ποια ατμόσφαιρα και σε ποιο κλίμα παίρνονται οι σημερινές πολιτικές αποφάσεις και ποιες είναι οι συνέπειες και τα αποτελέσματα αυτών;

Οι πολιτικοί παρατηρητές, της ιστοσελίδας μας αισθάνονται το χρέος να σημειώσουν με έμφαση, ότι πρέπει πριν συνεχίσει η Πολιτική Ηγεσία του Τόπου να παίρνει αποφάσεις μακριά από τα ζωντανά και εναλλασσόμενα πραγματικά δεδομένα να «ξανα-κολυμπήσει» στο σημερινό κλίμα της Ελληνικής Κοινωνίας και να μην προχωρήσει καμιά από εκείνες τις αποφάσεις – που σε άλλες εποχές, κάτω από άλλες συνθήκες και με άλλα δεδομένα είχε εξαγγείλει για να μη θρηνήσουμε μετά από λίγο θύματα και απώλειες, που θα οφείλονται στις «γκάφες» και τα εγκλήματα που οι σημερινοί απίθανοι Λουδοβίκοι των Μεδίκων έχουν πάρει και τάχα προχωρούν στην υλοποίησή τους.

ΘΑ «ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ» ΤΟ ΚΟΥΤΣΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;

Το βασικό ερωτηματικό, που μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και το κλείσιμο της ψήφισης του Νομοθετήματος για τη Συμφωνία Ελλάδος-Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και αυτό που αιωρείτο στην ατμόσφαιρα ήταν αν και κατά πόσο – μετά τα τραγικά γεγονότα της οδού Σταδίου στη ΜARFIN – θα επραγματοποιείτο ή όχι το Συμβούλιο Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απαντήθηκε από μόνο του την επόμενη μέρα, όταν με την τροπολογία του Υπουργού Οικονομικών «ξαναπήρε φωτιά» η Βουλή και τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, γιατί οι Εκπρόσωποί τους θεώρησαν, ότι προχωρούσε η Κυβέρνηση στην κατάργηση της Βουλής και των Κομμάτων, αφού ο μόνος αρμόδιος για όλα όσα έμελε να ακολουθήσουν ανακηρυσσόταν δια της Τροπολογίας ο Υπουργός Οικονομικών.

Δεν ήταν λίγοι – που έστω καθ’ υπερβολή – την πράξη του «αρχάριου» στη λειτουργία της Πολιτικής – αλλά και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας – Υπουργού Οικονομικών, την θεώρησαν casus belli κατά του Πολιτεύματος και των Κομμάτων και συνεπώς αυτοστιγμεί κραύγασαν «πόλεμος στον πόλεμο» των Λουδοβίκων, που θεωρούν ότι αυτοί πια μπορούν να φέρονται σαν τους Μεγάλους Μονάρχες εκείνων των εποχών και να αντιμετωπίζουν όλες τις καταστάσεις με το “l’ Έtat c’est moi”.

Έτσι, δε χρειαζόταν από εκείνη τη στιγμή και μετά οποιαδήποτε απάντηση στο πρωταρχικό ερώτημα. Το Συμβούλιο Αρχηγών – αν γίνει – είναι από της γεννήσεώς του «κουτσό» και το μόνο που θα κάνει είναι να «εικονογραφήσει» άλλη μια φορά – και να στείλει παντού προς επιβεβαίωση του Ελληνικού Διχασμού την εικόνα του, η οποία αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να ήταν ένα ρωμαλέο ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονται τον Ελληνισμό – ιδιαίτερα τώρα που μερικοί από αυτούς εκλήθησαν στην Αθήνα αυτές τις μέρες για συζητήσεις επί Εθνικών Θεμάτων.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που άλλη μια φορά αιφνιδιάζονται από την απίστευτη ανοησία και ανεπάρκεια της Ελληνικής Ηγεσίας στο σύνολό της – με την ευκαιρία του πιο πάνω περιστατικού, θα έσπευδαν να συστήσουν προς όλους ΠΡΟΣΟΧΗ και ΣΥΝΕΣΗ για ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ πριν να ‘ναι πολύ αργά για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία, γιατί μεγάλες μάζες του Ελληνικού Λαού επιζητούν μέχρι και προσχήματα για να επιτεθούν κατά του Κράτους και των Διαχειριστών του, λόγω του «θυμού» που τις διακατέχει από την διαχείριση και συμπεριφορά κρατικών λειτουργών.


Ίσως, μάλιστα, κάτω από άλλες περιστάσεις θα έπρεπε ένα παρόμοιο «κουτσό» Συμβούλιο να μη δοκιμάσει τις Δυνάμεις του για «περπάτημα», προκειμένου να μην προσθέσει νέους λόγους για νέες συγκρούσεις.

ΜΕΤΑ από την «ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ»

Με το ξεκίνημα του Μάη η Ελλάδα, που βάδιζε προς την ΠΤΩΧΕΥΣΗ, πέτυχε να μπει κάτω από την «ομπρέλα» του Μηχανισμού Στήριξης της Τρόϊκας (Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ), έτσι πέρασε στην περίοδο, που ονομάστηκε «ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ», δεδομένης της εξάρτησης, αλλά και της συνεχούς παρακολούθησης και προόδου των Οικονομικών της, από την Τρόϊκα που εγκαθίσταται πλέον και για άγνωστη χρονική διάρκεια στην Αθήνα, που είναι υποχρεωμένη πια με εποπτεία και εκθέσεις ανά τρίμηνο, σε ορισμένη οικονομικο – κοινωνική συμπεριφορά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΠΝΥΚΑ καθιερώνει από σήμερα την παρακολούθηση αυτής της συμπεριφοράς, αλλά και της αντίστοιχης εκείνης της Τρόϊκας, από τη στήλη των ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ και σαν πρώτο δείγμα αυτών των Αποσταγμάτων είναι ότι στόχος των Ελλήνων και της Ελληνικής Πολιτείας είναι η ανάκτηση στο ακέραιο της Ελληνικής Αυτονομίας και Αυτοτέλειας, εντός του ευρύτερου πλέγματος των «Συμμαχιών» και «Ενώσεων», που με ελευθέρα βούληση έχει επιλέξει.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!!!

ΤΟ «ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ» για τη ΣΩΤΗΡΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το ένα μετά το άλλο τα ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ «ΣΦΑΓΙΑ» της «ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ»

Πρώτο «σφάγιο» ήταν η Ελληνική Πολιτεία και η Λειτουργοί της – που στο όνομα της «στροφής των πάντων» από την Κρατικοποίηση στην Ιδιωτικοποίηση – έπρεπε να παίξουν το ρόλο της «Ιφιγένειας» για να εξευμενιστούν τα αφεντικά του Άγριου Καπιταλισμού.
Για αυτό οι πρώτες και κύριες αξιώσεις του Μηχανισμού Στήριξης ήταν τα συνήθη «υποζύγια» του Ελληνικού Προϋπολογισμού από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, δηλαδή Δημόσιοι Υπάλληλοι και Συνταξιούχοι.

Όμως οι θυσίες δεν θα μείνουν σ’ αυτούς.

Μετά από αυτούς τη σειρά τους παίρνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Έτσι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επιβολή νέας εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες, ως αντιστάθμισμα στα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Την ίδια ώρα μιλά πολύ και για το «κυνηγητό», που ετοιμάζει κατά των φοροφυγάδων και των υπεύθυνων των σκανδάλων, όπως ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όμως αυτό που μέχρι στιγμής είναι σίγουρο είναι ότι στους επαγγελματίες έχει δρομολογηθεί επιβολή έκτακτης εισφοράς, που μπορεί να φτάσει ως το 10% και η οποία θα αφορά τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2009 άνω των 18.000 – 20.000 €.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αυτό ήταν το σύνθημα που ακούστηκε από τα στόματα των Αξιωματικών που διαδήλωναν κατά τις χθεσινές (3 Μαϊου 2010) διαδηλώσεις, που πραγματοποίησε μια ομάδα 300 – 350 ένστολων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων 100 – 150 με πολιτικά και οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους με τη μεταξύ τους κουβέντα «πάμε πορεία… για καφέ» κατευθύνθηκαν προς την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μια μικρή ομάδα 10 – 15 εξ αυτών πήγαν έξω από τη Βουλή, φωνάζοντας στις κάμερες για τα Οικονομικά τους, αλλά και για τα Οικονομικά των Βουλευτών με Εθνο – Πατριωτικές ατάκες.
Οι πολιτικοί παρατηρητές τη χθεσινή βόλτα – διαδήλωση των ένστολων θεώρησαν, σαν το σοβαρότερο σύμπτωμα γενικής – κοινωνικής και κρατικής διάλυσης, που σημειώνεται στη σημερινή συγκυρία, και για αυτό επισύρουν την προσοχή των Ηγεσιών των Πολιτικών Κομμάτων πάνω σε αυτή την ιδιόρρυθμη και πρωτοφανή ένδειξη Κοινωνικής και Εθνικής «αποσύνθεσης» της σημερινής Ελλάδας.

Το «ΝΑΥΑΓΙΟ» του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αν δεν ήταν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει σήμερα η Χώρα, δεν θα άξιζε καμιά δεύτερη σκέψη για το «ναυάγιο» της Σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όμως κάτω από τις σημερινές συνθήκες η αδυναμία πραγματοποιήσεως συνάντησης για διάλογο των Πολιτικών Αρχηγών, σηματοδοτεί – ούτε λίγο – ούτε πολύ, άλλο ένα σύμπτωμα «Εθνικής Αποσύνθεσης».

Τα Κόμματα της Βουλής δεν έχουν καμιά συναίσθηση ότι καταρχήν υπηρετούν ένα Λαό και δευτερευόντως την Κομματική και προσωπική υπόσταση καθενός από αυτούς που τα συναπαρτίζουν.

Για αυτό η κατάντια που σήμερα παρατηρείται στη λειτουργία της Πολιτείας, ξεκινά από αυτά και από τις «ασημαντότητες» που τα συναπαρτίζουν.
Αν δεν το καταλάβουν έγκαιρα είναι «λίγα τα ψωμιά» τους και αυτών που παριστάνουν Ηγεσίες και στελεχώσεις – ιδιαίτερα Κοινοβουλευτικές – των σημερινών «πρωταγωνιστών» του Πολιτικού Βίου των Ελλήνων.

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ;

Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, που η ημερομηνία γέννησής της τοποθετείται στον Αύγουστο 2008, μπήκε σα «σίφουνας» στη ζωή όλων μας το 2009.
Aπό τότε ή λίγο μετά, χωρίς ποτέ κανείς να μας προειδοποιήσει εκ των προτέρων ότι αυτή ήρθε στη ζωή μας ή έστω να μας εξηγήσει εκ των υστέρων γιατί συνέβει αυτό, ή τι θα έπρεπε να έχει γίνει για να μη σημειωθεί, αποτελούμε τα θύματά της.
Τέλος μετά την πανηγυρική εγκατάστασή της στη ζωή των Λαών και των Εθνών της Υφηλίου – ανάμεσα σε αυτούς και την Ελλάδα, χωρίς κανείς να μας πει – τι πρέπει να γίνει για να φύγει και να μην ξαναγυρίσει πια.

Βρισκόμαστε ήδη, στην αρχή του 2010 και ενώ εν τω μεταξύ ακούμε καθημερινά ότι κινδυνεύουμε να κηρυχθούμε σε πτώχευση και να μας παραλάβει το ΔΝΤ – μη ενδιαφερόμενο για το αν ανήκουμε ή δεν ανήκουμε στην πανίσχυρη Ε.Ε. και συνεπώς καλυπτόμεθα από την «κοινοτική αλληλεγγύη» της – πληροφορούμεθα ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Commission και τα οποία έχουν ενσωματωθεί στον Προϋπολογισμό, αλλά και σε ένα «ειδικό πρόγραμμα» για «σταθεροποίηση και ανάπτυξη» της Οικονομίας, θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό – και οπωσδήποτε πριν από το τέλος Ιανουαρίου 2010 – να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν ενσωματωθεί στο οικονομικό πρόγραμμα για το ίδιο έτος με εγγυημένη απόδοση, που θα ελέγχεται κατά μήνα από Ειδικούς Επιθεωρητές της Commission, έτσι ώστε το σημερινό +12,7% του ΑΕΠ από τους Δείκτες του Μάαστριχ, το ταχύτερο δυνατό – το αργότερο εντός τριετίας – να κατέβει κάτω από το +3% του ΑΕΠ.

Όμως, ενώ ο Προϋπολογισμός του 2010 έχει ήδη ψηφισθεί και για διάφορους φόρους καθημερινά γίνεται μεγάλος λόγος, κανένας δεν είναι βέβαιος – με αρχή, μέση και τέλος – αν πραγματικά έχουμε αρχίσει και πού βρισκόμαστε στην εκτέλεση του προγράμματος «σταθεροποίησης και ανάπτυξης» αν και όλοι μιλάμε για την «τριετία του τούνελ» και την μετά από αυτήν ανάκαμψη της οικονομίας.

Και ενώ όλα αυτά συνεχώς, καθημερινά και αδιάλειπτα συζητούνται στις Διεθνείς Χρηματαγορές και στους Διεθνείς οικονομικο-πολιτικούς Οργανισμούς, οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης των «Ελληνικών Ομολόγων» – από και δια των οποίων εξασφαλίζουμε το δανεισμό, που έχουμε ανάγκη για αν επιζήσουμε – «παίζουν» με τα επιτόκια δανεισμού, που μας αφορούν και με τα νεύρα μας – που κρατάν διαρκώς «τεντωμένα»- το χειρότερο των παιχνιδιών, που οι διεθνείς τοκογλύφοι μπορεί κάθε μέρα να στήνουν, προκειμένου να απομυζούν και τα τελευταία περισσεύματα χρημάτων, από όσα ο Ελληνικός Λαός καταφέρνει με τον καθημερινό αγώνα του να εξοικονομεί και να επενδύει.

Ήδη βρισκόμαστε κοντά στα μέσα του Γενάρη 2010, όταν το πιο πάνω παιχνίδι – που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει στηθεί – συνεχίζει την πορεία του πότε προς τα πάνω και πότε προς τα κάτω, χωρίς να λέει ότι κάποτε θα τελειώσει, γιατί ακόμη φαίνεται δεν έχουνε πάρει οριστικά απόφαση οι Διεθνείς κύκλοι του «Άγριου Καπιταλισμού», αν την περίπτωση της Ελλάδας θα την αφήσουν ήσυχη σαν μια από τις πολλές περιπτώσεις εθνών-κρατών με οικονομικές και μόνο δυσκολίες ή θα της ζητήσουν πολλά περισσότερα που συνδέονται και με την πολιτικό-κοινωνική της υπόσταση.

Φαίνεται ότι τα Διεθνή Οικονομικο-πολιτικά κυκλώματα και Κέντρα για την ελληνική περίπτωση δεν έχουν καταλήξει οριστικά τι θα πράξουν. Για αυτό και μέχρι να πάρουν οριστικές αποφάσεις το παιχνίδι της «Γάτας με τον Ποντικό» δεν τελειώνει και θα συνεχίζεται μέχρι να αντιληφθούν, ότι οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν την πολιτικό-κοινωνική υπόσταση της Χώρας τους, έναντι «30 αργυρίων» εθνο-διάλυσης και προδοσίας, με τα οποία οι κύκλοι του «ΆΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ» σκοπεύουν να εξαργυρώσουν τις δικές τους εθνο-πολιτικές επιδιώξεις για τις οποίες μάλιστα – σε στιγμή αδιεξόδου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέκραξε, ότι «από την οικονομική κρίση κινδυνεύουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ


Όμως χθες (11 Ιανουαρίου 2010) την ίδια ώρα που προετοιμάζαμε το πιο πάνω σημείωμα για την «ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ», οι αρμόδιοι κύκλοι των Βρυξελλών με ένα υστερόγραφο της τελευταίας στιγμής, που απήγγειλε ο νέος Επίτροπος Ολι Ρέν, διάδοχος του Χουακίν Αλμούνια, και με το οποίο αμφισβητούσε το 12,7% του ΑΕΠ του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κυρίου Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δίδοντας σε ακρόαση που πραγματοποίησε μπροστά στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωβουλίου και που διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες, ένα ακόμη μεγαλύτερο νούμερο για το έλλειμμα της Ελλάδος στο 2009, που ανέβασε στο 14% του ΑΕΠ και για το οποίο ενώπιον της επιτροπής ισχυρίσθηκε ότι είναι πλήρως ενήμερη η Ελληνική Κυβέρνηση.

Αυτό σε συνδυασμό και με τις ειδήσεις ότι 1ον. την άλλη βδομάδα φτάνει στην Αθήνα ο νέος Πρόεδρος της ΕΕ, τ. Πρωθυπουργός του Βελγίου, κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αλλά και 2ον. την πρόσθετη είδηση που διέρρεε την ίδια ώρα από το ΔΝΤ, ότι κλιμάκιο των στελεχών του ετοιμάζεται την επομένη (12 Ιανουαρίου 2010) να βρίσκεται στην Αθήνα, υπογράμμιζαν τη δυσπιστία που πλέον υπάρχει στους κύκλους των Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και τη δυνατότητά της να εφαρμόσει οικονομική πολιτική θεραπείας της κρίσης, χωρίς την άμεση εις βάθος επέμβαση των Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών και των «κύκλων εποπτείας και ελέγχου» της Διεθνούς Κοινότητας.

Έτσι, οι πάνω Οργανισμοί εκδηλώνουν την δυσπιστία τους για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και τη δυσφορία τους για τη μέχρι σήμερα ελληνική οικονομική διαχείριση, επιχειρώντας ταυτόχρονα και με αυτό τον τρόπο την άσκηση πίεσης από μέρους τους υπέρ όσων πολιτικών και οικονομικο-κοινωνικών ζητημάτων αναπτύσσεται από μέρους τους ενδιαφέρον και ασκείται πίεση για συμμόρφωση από τον ελληνικό παράγοντα προς κατευθύνσεις που τους υπηρετούν.
******************************
foltz1

AΛΛΑΖΕΙ ΤΟ «ΚΛΙΜΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

ΟΜΩΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΠΑΝΕ ΣΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ…


Την 12η παρά 1 και ενώ η αποτυχία της Συνόδου στην Κοπεγχάγη για την Κλιματική Αλλαγή εθεωρείτο δεδομένη, δύο ειδήσεις – η μια πάνω στην άλλη – δύο συνεχομένων ημερών, η πρώτη που ανήγγειλε ότι θα παραστεί ο Μπάρακ Ομπάμα σε αυτή τη Σύνοδο και η δεύτερη που πρόσθετε τον Χου Τζιντάο Κινέζο Πρόεδρο, που και αυτός ετοιμάζετε πια να μεταβεί στην Κοπεγχάγη, αλλάζουν το «κλίμα» της Συνόδου.

Ξαφνικά μια «αχτίδα φωτός» πέφτει στο κατασκότεινο τοπίο των προετοιμασιών για την Κοπεγχάγη και αλλάζει τουλάχιστον τις διαθέσεις των διοργανωτών – αλλά και των ανθρώπων σε όλο τον Κόσμο – γιατί όλως εξαίφνης διακρίνουν τις «πράσινες» ελπίδες να επανανθίζουν.

Είναι προφανές ότι οι δύο Χώρες – παρά τις ουρανομήκεις αντιρρήσεις τους κατά οποιασδήποτε προσπάθειας, που θα στοίχιζε σε ανάπτυξη και καθυστέρηση προόδου στα Οικονομικά, φοβούνται να απέχουν και εντελώς για αυτό θέλουν να εμφανιστούν στην Κοπεγχάγη με πράσινα διαπιστευτήρια.

Έτσι μετά την αναγγελία της παρουσίας στην Κοπεγχάγη του Αμερικανού Προέδρου, το Πεκίνο έσπευσε να προσθέσει και το όνομα του Πρωθυπουργού Χου Τζιντάο στη λίστα των 65 Ηγετών που θα παρακολουθήσουν τη Διάσκεψη στη Δανία.

Η Κινεζική Κυβέρνηση υποσχέθηκε να μειώσει την ένταση άνθρακα ανά μονάδα ΑΕΠ κατά 40-45% σε σχέση με το 2005.

Με την «ένταση άνθρακα» υπολογίζονται οι εκπομπές διοξειδίου ανά μονάδα οικονομικής δραστηριότητας. Συνεπώς, η υπόσχεση των Κινέζων έχει να κάνει με την συνολική παραγωγή άνθρακα, που υπόσχονται να είναι μειωμένος τα προσεχή χρόνια, δεδομένου ότι το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί το «δηλητήριο» στο ΚΛΙΜΑ.

Οι δύο Χώρες (ΗΠΑ – ΚΙΝΑ) θεωρούνται οι πιο σημαντικοί παίχτες στη «σκακιέρα» της Κλιματικής Αλλαγής. Συνεπώς από την στάση τους θα κριθεί εν πολλοίς η διαμόρφωση μιας νέας Συνθήκης, που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κυότο.

Η πιο πάνω υπόσχεση της Κίνας – αν και δεν αποτελεί ουσιαστικά μείωση στον παραγόμενο άνθρακα – είναι αναμφισβήτητα αυτοσυγκράτηση στην αύξηση των ρύπων, μαζί μάλιστα με την υπόσχεση της Αμερικανικής Κυβέρνησης για μείωση των εκπομπών αερίων κατά 17% έως το 2020 και κατά 83% μέχρι το 2050 σε σχέση με τα επίπεδα του 2ο05, αποτελούν σημαντικό βήμα στις επιδιώξεις της Ανθρωπότητας για την Κλιματική Αλλαγή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποδέχθηκε θερμά το «σημαντικό βήμα» από την Κίνα και κυρίως χαιρέτησε τη συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις για τις μειώσεις των ρύπων.

Αν και οι μεγάλες Χώρες – Ρυπαντές την ώρα που όλα βρίσκονται στο «νήμα» για την Σύνοδο της Κοπεγχάγης, προσπαθούν να δείξουν καλή θέληση απέναντι στο πρόβλημα, η ασυμφωνία σε πολλά ζητήματα θεωρείται δεδομένη και συνεπώς θεωρείται ομοίως δεδομένο ότι οιποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία πρέπει να παραπέμπεται από το 2009 στο 2010 και μετά. Οπωσδήποτε όμως την τελευταία στιγμή διασώζεται η συνολική διαδικασία για την αναζήτηση λύσεων στο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής και αυτό αποτελεί κάτι πολύτιμο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ανθρωπότητας.

————————————————————————————————————————————-

Η θεραπεία του κλίματος της Γης παραπέμπεται από το 2009 στο 2010
getImage.do

Είναι τουλάχιστο θλιβερό να διαπιστώνεται, ότι οι πιο υπεύθυνοι και αρμόδιοι φορείς σε μια χώρα, βρίσκονται σήμερα – όταν ο ρυθμός κίνησης των Οικουμενικών πραγμάτων είναι ασύλληπτος – χωρίς υπεύθυνη ενημέρωση και γνώμη. Και έτσι να μιλάν εκτός τόπου και χρόνου με «λόγια του αέρα».
Δε θέλω να προτρέξω, ούτε να κάνω το «μάντη κακών», όμως τα μηνύματα για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης 2009 είναι σχεδόν οριστικά, δεδομένου ότι ενώ μένουν λιγότερες από 50 μέρες από τη Σύνοδο, είναι αναρίθμητες οι εκκρεμότητες που μένουν ανεπίλυτες και ελάχιστος ο χρόνος που απομένει για να λυθούν. Χαρακτηριστική εξάλλου, είναι η δήλωση στην οποία προέβη την προηγούμενη βδομάδα ο Επικεφαλής της Γραμματείας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, Υβό Ντε Μπόερ, «δεν έχουμε πια αρκετό καιρό για να επιλύσουμε όλα τα εκκρεμεί ζητήματα».
167601-earth2
Έτσι το «ναυάγιο» είναι δεδομένο. Όμως κανένας αρμόδιος τουλάχιστο στην Ελλάδα δε θέλει να το λάβει υπόψη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, που συνεδρίασαν στις Βρυξέλες στις 20 Οκτωβρίου για να αποφασίσουν για το ποια χρήματα θα δοθούν, ουδέν αποφάσισαν. Το μόνο που μένει είναι το ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 29 – 30 Οκτωβρίου, το οποίο θα συγκληθεί προκειμένου να αποφανθεί συγκεντρωτικά για το ποια θα είναι η στάση της ΕΕ στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, αλλά και οι αποφάσεις των υπόλοιπων μεγάλων δυνάμεων, που βραδυπορούν αφόρητα στο ίδιο θέμα, δεν υπάρχουν.

Εικόνα 098
Αν μάλιστα κανείς σκεφτεί ότι η ΕΕ πρωτοπορεί, ενώ μέχρι τώρα η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και οι λοιπές Ασιατικές Δυνάμεις, αλλά και οι κύριες Δυνάμεις από τη Λατινική Αμερική, είτε δεν έχουν πειστεί, είτε καθυστερούν, τίποτε δεν μπορεί να ελπίζει για το 2009. Συνεπώς, η Σύνοδος της Κοπεγχάγης του 2009 για το κλίμα της Γης, θα δώσει τη «σκυτάλη» στο 2010 και μετά. Η αντικατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο, που λήγει το 2012, ας περιμένει με την ελπίδα ότι ίσως μέχρι τότε οι κάτοικοι της Γης θα αποφασίσουν κάτι για τη σωτηρία τους.

ΜΑΝΤΕΙΣ ΚΑΚΩΝ

Λυπούμεθα ειλικρινά, που εδώ και μήνες σταθήκαμε ΜΑΝΤΕΙΣ ΚΑΚΩΝ όταν προλέγαμε ότι με βάση τους ρυθμούς προετοιμασίας για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, θα έπρεπε να ξεχάσουμε αυτήν την ημερομηνία και εκείνον τον τόπο (το 2009 και την Κοπεγχάγη) σαν τις σημαντικές, σημαδιακές κρίσιμες ημερομηνίες της κλιματικής αλλαγής. Τα τηλεγραφήματα των Διεθνών Πρακτορείων, που ακολούθησαν τη συνάντηση της Συνόδου του APEC στη Σιγκαπούρη, όπου συνήλθε το forum οικονομικής συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού, δεν άφησαν καμιά αμφιβολία για την τύχη της Συνόδου της Κοπεγχάγης μετά από όσα ακούστηκαν σε αυτήν κατά τη διάρκεια των εργασιών των κρατών – μελών στα οποία συμπεριλαμβάνοντο και ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο ομόλογός του Χου Ζιντάο.

Το συμπέρασμα που προέκυψε μετά το τέρμα των εργασιών είναι, ότι η Σύνοδος της Κοπεγχάγης από 7-18 Δεκεμβρίου 2009 είναι καταδικασμένη σε πλήρη διάψευση των ελπίδων, που είχαν βασιστεί σε αυτή, γιατί το ελάχιστο που πρέπει κανείς να αναμένει από αυτή είναι η αναβολή των συζητήσεων, που θα μπορούσαν να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο σημερινό status και την προοπτική της κλιματικής αλλαγής να μετακινηθούν προς το 2010 ή και αργότερα, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να προσδιορίσει από τώρα σε τι θα συνίστανται και πως αυτά θα μπορούν να επιτευχθούν.

Αυτά ακριβώς ήταν και τα μηνύματα, που πήρε η Καγκελάριος Μέρκελ και συνεπεία των οποίων αποφάσισε, ότι αυτή τουλάχιστο θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη, έτσι ώστε να μην τοποθετηθεί πολύ χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για τη συνέχιση της προσπάθειας για την κλιματική αλλαγή.

Είναι χαρακτηριστικό το κλίμα της απαισιοδοξίας, που επικράτησε στη Σιγκαπούρη ότι παρέσυρε σε πλήρη εγκατάλειψη που είχε περιληφθεί σε προηγούμενες Συνόδους στα σχέδια των συμπερασμάτων, να καταβληθεί από όλους προσπάθεια για τη μείωση των ρίπων, κατά το ήμισυ έως το 2050.

Ο Δανός Υπουργός Περιβάλλοντος, που βρέθηκε μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, προσπάθησε να διασώσει την ελπίδα από τα κύματα απογοήτευσης με μια δήλωσή του, που έλεγε: «Αφού η Συνθήκη για το περιβάλλον δεν είναι εφικτή φέτος, η Σύνοδος Κορυφής της Κοπεγχάγης 2009, θα πρέπει να ορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή της δεσμευτικής Συνθήκης».

Ενώ ο Δανός Πρωθυπουργός κύριος Ρασμούσεν, την Κυριακή στη Σιγκαπούρη ζήτησε «Οι Ηγέτες του Κόσμου να συμφωνήσουν στα δυο βασικά θέματα, 1ον των περικοπών των ρίπων και 2ον των κεφαλαίων που θα ενισχύσουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο». Για να καταλήξει στην ίδια ιδέα, που διατύπωσε με δήλωσή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Κυβέρνησής του: στην ανάγκη να υπάρξει ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την επίσημη διατύπωση των παραπάνω συμφωνιών σε ένα νόμιμο έγγραφο.

Μετά τα πιο πάνω, η ελπίδες που είχανε χτιστεί για την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος οριστικά από το 2009 απωθούνται – στην καλύτερη περίπτωση στο 2010 και αργότερα.

Σίγουρη πλέον η αποτυχία της Κοπεγχάγης…

Σήμερα 19 Νοεμβρίου 2009, 4 βδομάδες πριν από την έναρξη της Συνόδου για την κλιματική αλλαγή στην πρωτεύουσα της Δανίας, όλα δείχνουν ότι το Πρωτόκολλο του Κιότο, που λήγει το 2012, δε θα αντικατασταθεί με μια νέα ολοκληρωμένη Συμφωνία για το κλίμα στη Γη. Οι ειδικοί εκτιμούν πλέον, πως δε θα υπάρξει στην Κοπεγχάγη οποιαδήποτε δεσμευτική πολιτική συμφωνία, παρά μόνο μια απλή διακήρυξη προθέσεων. Τα κρίσιμα τεχνικά θέματα θα παρεπεμφθούν στην ελληνικές καλένδες: «Ουδεμία εγγύηση υπάρχει για επιτυχία στην Κοπεγχάγη. Φοβάμαι, ότι στη Σύνοδο για το κλίμα δε θα καταφέρουμε αυτό που επιδιώκουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση: μια ολοκληρωμένη Συμφωνία», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ομάδας των διαπραγματευτών της ΕΕ, Άρθρουρ Μέτσιγκερ.

Η Γερμανική έκδοση των Financial Times δε διστάζει μάλιστα, να θέσει το ζήτημα ακόμη και αναβολής, της διάσκεψης της Κοπεγχάγης μέχρι οι ΗΠΑ να αναλάβουν πραγματικές πρωτοβουλίες «διαφορετικά – γράφει η Γερμανική εφημερίδα – υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, η Κοπεγχάγη να οδηγήσει σε ένα στερεότυπο συμβιβασμό, που θα εμποδίζει οποιαδήποτε πραγματική πρόοδο για τα επόμενα χρόνια, καθώς η μεγάλη ρυπαντές (ΗΠΑ- Κίνα – Ινδία) θα μπορούν να κρύβονται πίσω από αυτόν τον συμβιβασμό για όλες τις υπεκφυγές, που θα μεθοδεύουν στο μέλλον».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που είχε δεσμευτική να αλλάξει την πολιτική Μπους στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, έχει δυστυχώς γίνει άλλη μια φορά όμηρος των διαφόρων λόμπι.

«Όταν πρόκειται για την προστασία του περιβάλλοντος, όλοι γνωρίζουν ότι το Αμερικάνικο Κογκρέσο θα εμποδίσει τον Πρόεδρο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, για την επιβολή συγκεκριμένων και δεσμευτικών ορίων της μείωσης των εκπομπών του CO2», σημειώνει η Τάνγκστ Τσάιτουνγκ.


Εξάλλου, και οι χώρες μέλη της ΕΕ – που υποτίθεται ότι αποτελεί την πρωτοπορία στην υπόθεση της κλιματικής αλλαγής – δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη στο κομβικό ζήτημα: τη χρηματοδότηση των μέτρων, που απαιτούνται ώστε να περιοριστούν οι σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Για αυτό και δεν είναι υπερβολή να θεωρήσει κανείς, ότι η προετοιμασία για την κλιματική αλλαγή και οποιαδήποτε Συμφωνία πάνω σε αυτή μετά τη λήξη της Συμφωνίας του Κιότο, μέχρι στιγμής τουλάχιστο, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες με συνενοχή όλων όσων θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν, που για διάφορους λόγους – προβαλλόμενους από ισχυρά συμφέροντα σε όλη την Υφήλιο – παραπέμπουν την υπόθεση της κλιματικής αλλαγής στο άγνωστο μέλλον.

Ο «ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ» ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ

Μετά από σκληρό αγώνα στα παρασκήνια – όπου τα διάφορα λόμπι συμφερόντων είναι πανίσχυρα – ο «κύβος ερρίφθη» υπέρ της παρουσίας του Μπαράκ Ομπάμα στην Κοπεγχάγη στις 9 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.
Ο Ομπάμα όπως έγινε γνωστό πρόκειται να προτείνει την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα από τις ΗΠΑ κατά 17% από τα επίπεδα του 2005 έως το 2020 και ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις τα επόμενα χρόνια.

Όμως παρά την πιο πάνω χαρμόσυνη είδηση δεν πρέπει να υπάρξει υπερ – αισιοδοξία σε σχέση με τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης, αφ’ής στιγμής οι περισσότερες περιοχές – ρύπαντες της Γης – όπως Κίνα, Ινδία, Ασία – όχι μόνο δεν συμμετέχουν με την ηγεσία τους, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν ενεργό αντίθεση στους αναπόφευκτους περιορισμούς, χάριν της προαγωγής συνθηκών υπέρ της Κλιματικής Αλλαγής.

Είναι βέβαια πάντα άγνωστο με πιο τρόπο ο ΟΗΕ και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης θα διασώσουν «το Παγκόσμιο Ραντεβού», που πρέπει να δοθεί κάποια άλλη στιγμή χάριν της αντικατάστασης της Συνθήκης του ΚΥΟΤΟ, που λήγει το 2012.
——————————————————————————————————————————————————————

Εμείς από τώρα έχουμε ψηφίσει υπέρ μιας Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και μεγάλης εθνικής συναίνεσης. Ο βαθύτερος λόγος είναι πως δεν πιστεύουμε πως θα είναι σε θέση μια Κυβέρνηση, που δε θα φτάνει ούτε το 40% ή έστω τόσο, να φορτωθεί τα ανοικτά μεγάλα Εθνικά, Πολιτικά, Οικονομικά και Κοινωνικά θέματα των ημερών και εποχών μας. Η Κυβέρνηση του -40% ή έστω του 40% κι αν φέρει αυτοδυναμία, είναι Κυβέρνηση μειοψηφίας και υποψήφια Κυβέρνηση Εθνικής μειοδοσίας – στην περίπτωση που αποτολμήσει την αντιμετώπιση οπουδήποτε θέματος Εθνικής σημασίας. Για αυτό, αυτό που σε εκείνη την περίπτωση θα έχει την μεγαλύτερη σημασία θα είναι οι «τίτλοι νομιμοποίησης» των αποφάσεών της. Και όχι μόνο αυτό.
Γιατί χωρίς μεγάλους και βαρείς «τίτλους νομιμοποίησης» καμιά απόφαση μεγάλης σημασίας δε θα μπορεί να ληφθεί. Αλλιώτικα και με άλλα λόγια θα καταλήξει να είναι «ευνούχος Κυβέρνηση», το ακριβώς αντίθετο από ό,τι λέμε πως είναι το ζητούμενο και ότι έχουμε ανάγκη από αυτό.

**********************************************************************************

ΛΟΓΟ ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΝΥΚΑΣ 3

ΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙ  ΠΡΟΦΤΑΣΤΕ ΤΟ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΥΛΟΓΙΑ ή ΚΑΤΑΡΑ?

*********************************************************************************

Εικόνα 114

«Χίτλερ να μη το καυχηθείς πως πάτησες την ΚΡΗΤΗ

ξαρμάτωτη την εύρηκες και λείπαν τα παιδιά της»

Λαϊκός τραγουδιστής

Εικόνα 106

Δεν πέρασε μήνας από τη σύναξη των G20 στο EXCEL του Λονδίνου και τα «πράσινα βλαστάρια» της ανάκαμψης άρχισαν να «σκάνε». Ο Μπάρακ Ομπάμα πρώτος – μετά ο ΟΟΣΑ και G10 – ανέσπασε ένα μπουκέτο από μπουμπούκια της νέας Άνοιξης 2009, που προμηνύουν γρήγορη επιστροφή της ανάκαμψης για να ακολουθήσουν από κοντά Ευρωπαίοι και Κινέζοι, που σε πείσμα της βαρυχειμωνιάς άλλων περιοχών (όπως Ιαπωνίας, Ρωσίας, Ινδίας. Βραζιλίας) διασαλπίζουν – με ειλικρίνεια ή όχι, τεχνητά ή μη – το γρήγορο τέλος της «μεγάλης νύχτας». Για αυτό πολλοί δικαιολογημένα διερωτώνται με δυσπιστία πόσο οι σάλπιγγες της Άνοιξης ειλικρινά ή όχι διασαλπίζουν το Καλοκαίρι (?) που διακρίνουν να έρχεται ή αντίστροφα πόσο τα πιο πάνω σαλπίσματα αποβλέπουν αλλού. Και τότε που?

Η μόχλευση που έφερε την Κρίση του 2008, όταν αυτό αποφασίστηκε από τα Παγκόσμια Κέντρα του Άγριου Καπιταλισμού έχει φέρει και την δυσπιστία στο άκουσμα αισιόδοξων μηνυμάτων που κυοφορούνται και εκπορεύονται από αυτά, πριν από την «δημόσια κραυγή» των αγορών χάριν των οποίων – υποτίθεται – ότι τα μηνύματα του ιερατείου του χρήματος διαλαλούνται και διασαλπίζονται.

****************************************************

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ

Απρίλιος 2009
cf80ceb5ceb9cf8122

Ο Διπολισμός μετά την κατάρρευσή του έδωσε – για 20 χρόνια – τον Μονοπολισμό. Ο Μονοπολισμός σταδιακά αλλά σταθερά δίνει τον Πολυπολισμό. Ο Πολυπολισμός θα κινηθεί ανάμεσα στην Ειρήνη και στον Πόλεμο. τη σύγκρουση, την καταλλαγή, την ειρήνευση και τελικά την ανακύκλιση μέσα από την οποία η εναλλαγή θα ισορροπεί υπέρ του ισχυρότερου, αλλά δεν θα επικρατεί έναντι ΟΛΩΝ. Εν τω μεταξύ η εποχή της «ασύνορης» ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και της «αφύλαχτης» ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑΣ θα επιτρέπει να ανθούν ΟΛΩΝ των ΕΙΔΩΝ οι ΠΕΙΡΑΤΕΙΕΣ και οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ.

***********************************************************


ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

cebfceb2ceb1cebcceb1-cf84rip

Με το πρώτο άλμα, πετάχτηκε στο Λονδίνο για τη διόρθωση του ΚΡΑΧ. Με το δεύτερο πέρασε από το Στρασβούργο για να στηρίξει το ΝΑΤΟ και να κλείσει την πόρτα στην κοινή ασφάλεια όλων από το Βλαδιβοστόκ μέχρι το Βανκούβερ. Με το τρίτο άλμα ευαγγελίστηκε στην Πράγα τον πυρηνικό αφοπλισμό και «έβαλε την Τουρκία στην Ευρώπη». Όμως με τα άλλα δύο, περνώντας από την Τουρκία – και σταματώντας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη – σκέφτηκε πως έπρεπε να φτάσει μέχρι το Ιράκ προκειμένου συνολικά να ιχνογραφίσει την ατζέντα των επειγουσών εργασιών που κληρονόμησε από τον προκάτοχό του και με τις οποίες πρέπει αμέσως να καταπιαστεί. Αυτό μας είπε με το ταξίδι των 5 αλμάτων του ο νέος Πρόεδρος την ΗΠΑ και σε αυτό θα τον παρακολουθήσουμε, τώρα που μετά το όνειρο αρχίζει η πραγματικότητα. Τάχα αυτή θα ‘ναι ευλογία ή κατάρα, όνειρο ή εφιάλτης? Η απάντηση σε λίγο από την ζωή.

********************************************************************************************


ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ?

6 Απριλίου 2009

ceb122

*****************************************************************************************


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ G20

Μάρτιος 2009

image001

H λύση της ΚΡΙΣΗΣ βρίσκεται στην κοιλιά της. Η γέννα του τέκνου της θα δώσει ΑΓΓΕΛΟ ή ΔΑΙΜΟΝΑ σαν ΠΑΙΔΙ της.

Προσευχηθείτε έτσι ή αλλιώς γιατί ότι και αν γεννηθεί θα’ ναι για σας. Θα σας στείλει στην ΚΟΛΑΣΗ ή στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

του ΝΕΟ – ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ – ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ μέλλοντός μας στη ΓΗ.

Advertisements