Προβιβασμός της Ελληνικής Οικονομίας …..

Προαναγγελία “Εύφημης Μνείας” και από την Standard & Poors ???

…..με  προϋπόθεση και όρο  η Ελλάδα να εκτελεί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

O Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οίκου  στο πλαίσιο ενός Συνεδρίου, εκτίμησε ότι είναι πιθανόν η Standard & Poor’s να αποκαταστήσει την αξιολόγηση της Eλληνικής Oικονομίας σε CCC, μετά την κατηγορία του «Selective Default (επιλεκτική χρεοκοπία)» στην οποία κατέταξε την Ελλάδα ενόψει του PSI.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν αναμένεται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως με τη λύση, που έχει δοθεί αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας, η Ελλάδα απλώς κερδίζει χρόνο.

Mία μέρα μετά την αναβάθμιση της Eλληνικής Oικονομίας από τη Fitch κατά 4 βαθμίδες, σε Β- με σταθερή προοπτική από το καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας»και  η S&P προαναγγέλει αναβάθμιση, ενώ εκτίμησε πως η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ.

Οι επίσημες τοποθετήσεις τόσο της S&P, όσο και της Moody’s για την αξιολόγηση της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του PSI θα πρέπει να αναμένονται στο επόμενο διάστημα.

Η Fitch Ratings υποστηρίζει πως ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, βραχυπρόθεσμα, είναι οι Εκλογές και ιδίως η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης, όσον αφορά τη δέσμευση, που αυτή θα μπορεί να επιδείξει στην υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με την ΤΡΟΪΚΑ.

Από την ομαλή εκτέλεση του Μνημονίου, την επιστροφή σε σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα και σε σταθερή ανάπτυξη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το πότε η Ελλάδα θα επιστρέψει στις Αγορές για να αρχίσει η απεξάρτησή της από τη χρηματοδότηση της ΤΡΟΪΚΑΣ, κάτι ωστόσο που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται αβέβαιο πως θα επιτευχθεί στο τέλος του 2014, που λήγει το τρέχον πρόγραμμα.

Οι Π.Π. – ΣΙΕ – που χαιρέτισαν το μήνυμα για  δεύτερη «Εύφημο Μνεία και Αναβάθμιση» της Ελληνικής Οικονομίας – πρόσθεταν ότι:

Πρώτον δεν πρέπει να υπερτιμάται η «προαγωγή» της Ελληνικής Οικονομίας και από τον δεύτερο Οίκο Αξιολόγησης, γιατί σωστά αυτός σημειώνει ότι «απλώς κερδίζουμε χρόνο» και δεν λυτρωνόμαστε από τα χρέη.

Δεύτερον ότι και η δεύτερη αυτή αξιολόγηση, σύμφωνα με την οποία εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι τελικά η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, είναι πολύτιμη για την Ελλάδα στις Διεθνείς Αγορές.

Τρίτον όμως δεν πρέπει να αγνοηθούν και να υποτιμηθούν και οι όροι και προϋποθέσεις, κάτω από τις οποίες και μόνο θα λειτουργήσουν οι αισιόδοξες αναβαθμίσεις (της Fitch και της S&P), γιατί είναι δυνατόν εύκολα να ανατραπούν, αφού πολλές από αυτές γίνονται και με την θέληση και  προοπτική της διασώσεως των Δανείων, που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, δεδομένου ότι οι Οίκοι Αξιολόγησης δεν είναι τίποτε άλλο παρά «Μηχανισμοί Προαγωγής και Πλουτισμού» των υπερπλούσιων στα χέρια του Άγριου Καπιταλισμού.

Με άλλα λόγια η θεμελιώδης προϋπόθεση, που θέτουν οι Οίκοι Αξιολόγησης (εν προκειμένω η S&P) είναι η συμμόρφωση με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, που έχουμε ήδη υπογράψει.

Ειδάλλως θα ακολουθήσουν πρόσθετα δεινά, με κίνδυνο στο μέλλον την «Ανοικτή» ΠΤΩΧΕΥΣΗ!